Řepiště - Ostravice

31.05.2014 17:00

Článek ze zápasu z pohledu soupeře:

Těžký zápas čekal domácí Řepiště v sobotním kole Okresního přeboru, kdy hostily jednoho z hlavních adeptů na postup, a to Ostravici. V této fázi soutěže jsou již týmy rozehrané a na okresních hřištích jsou vidět zajímavé zápasy, k nimiž bych řadil i tento. Řepiště, vědomy si kvality soupeře, nastoupily do utkání z mého pohledu koncentrovanější a s větším nasazením. To ukázal domácí Bezruč, jenž svou rychlostí přešel přes dva hráče, ale bohužel se mu před brankou nepodařilo najít nikoho ze spoluhráčů. Za zmínku určitě stojí i Bubíkova přízemní střela, jež jakoby ukončila aktivitu domácích a Ostravice také chtěla ukázat, že získaný počet bodů v této sezoně není náhodou. Jednoznačně přebrala iniciativu a hlavně kombinace ve středu hřiště a následné výpady Kořínka dělaly domácím velké problémy. Občas jsme hostům k tlaku dopomohli nepřesnou přihrávkou a v závěru poločasu jsme se dostali pod velký tlak, kdy jsme se zmohli jen na odkopávání míče do neznáma. V této fázi mohla Ostravice litovat šancí Kořínka a M. Stonavského.
Řepištím přestávka prospěla a ve druhém poločase se prezentovaly zlepšenou hrou. Těžko soudit do jaké míry bylo toto způsobeno zraněními na straně Ostravice, ale ta se nevyhnula ani domácím. První gól spatřili diváci v 65 minutě, kdy po dlouhém nákopu do pokutového území Ostravice svedl úspěšný souboj Závodný, míč propadl k domácímu Hoňkovi , a ten se v nezvyklé situaci nemýlil. Ostravice poté vrhla vše do útoku a Řepiště, jak to tak bývá, hrozily rychlými kontry. Řepiště postupně vystřídaly všechny mladíky z lavičky kromě Koláčka. Rychlé útoky několikrát dobře řešil Jeřábek, ale jeho zpětné přihávky zůstaly několikrát trestuhodně nevyužity. Jeden z brejků nedotáhl Kaloč až do konce jen díky faulu v pokutovém území, jenž potrestal v 90 min nekompromisně Bubík.
Celkově na mě Ostravice působila dojmem, že všechno uhraje Stýskala s Kořínkem. K nim se občas přidal Platoš, ale ostatní jakoby čekali, co vymyslí výše zmiňovaní. Určitě také Ostravici chyběla opora zadních řad Rozkydal a v prvním poločase zranivší se O. Stonavský. Řepiště se prezentovaly kompaktněji a bojovný výkon byl odměněn třemi domácími body.