Rozhovor s brankářskou jedničkou

02.12.2012 19:00

Historicky první rozhovor pro tento web mi ochotně poskyla neotřesitelná brankářská opora a jednička ostravického týmu mužů Miloslav Boháč. Ten se stal po příchodu do týmu z dorostu v srpnu 2008 klíčovou postavou ostravické brány a v každém zápase tým podrží skvělými zákroky a spoluhráči se na něj vždy s jistotou mohou spolehnout. Děkuji mu za zodpovězení těchto otázek a přejeme mu ať se mu na Ostravici takhle daří i nadále.

 

Slávku, pro návštěvníky webu, kteří tě neznají, popiš své fotbalové začátky a jak jsi se na Ostravici do týmu mužů dostal?

Začínal jsem na Ostravici, kde jsem asi v 9 letech začal hrát za žáky. Zde se nám povedlo postoupit z okresního přeboru do vyšší soutěže. Na Ostravici jsem strávil několik sezón a ještě půl roku v dorostu, poté jsem se dostal na hostování do Válcoven FM, díky přímluvě současného spoluhráče a kamaráda Radima Přasličáka, který tam tehdy hrál. Ve Válcovnách jsem strávil asi 3 roky, poté jsem se kvůli zdravotním problémům a dalším okolnostem vrátil zpět na Ostravici, kde už sem začal nastupovat v týmu mužů.

 

Jsi jasná jednička a opora ostravického týmu, vždy si chtěl být brankářem?

Ani ne, zprvu sem chtěl jako každý dávat góly, ale to běhání mě ničilo. Raději jsem proto zalezl do kasy a zůstal tam. I když v dnešním stylu naší hry si taky docela zaběhám. :-D

 

S čím a jakými cíly jste jako tým šli v létě do nové sezóny???

"Treňďa" chtěl, abychom  si fotbal a hru jako takovou užívali, předvedli co umíme a ničeho se nebáli.  Myslím si, že se nám to většinou dařilo splnit. Byly sice i výjimky,  ale to k fotbalu patří a né každý den je posvícení.

 

Tým vede ambiziózní trenér Vojtěch Vranay, jaké jsou tréninky  a co vůbec říkáš na jeho vyjímečnou práci a nasazení pro tým?

"Treňďa"  je fotbalový šílenec, který tím žije od rána do večera. Tréninky jsou na vysoké úrovni, někdy si říkám jako bych z Válcoven nikdy neodešel, jen jsme změnili domácí stánek. :-D

 

Jak si spokojen s posílením týmu a jak bys stručně charakterizoval nové hráče?

Posílení týmu je dobré, hned se zvýšila konkurence na jednotlivých postech, což týmu prospělo. Platy – střelec, což zatím prokazuje v této sezóně svými trefami. Šigi – Šigiho znám z Válcoven a vím, že je velký univerzál a dobrý fotbalista. Kowi – střelec, pamatuju si jak dával kupu gólů za nás dva roky nazpět, jenže je po zranění a ještě se do toho úplně nedostal. Styski – není třeba o něm dlouze mluvit, každý ví co umí a je radost se na ty kousky dívat. Kuba – dobrý fotbalista, jediný levonohý hráč týmu, což se u standartek může hodit, jen s fyzičkou je na tom jak já. :-D

 

Start do sezony nevyšel, tři zápasy dvě prohry, co se potom změnilo a přišla série 7 zápasu bez prohry?

Tak první utkání v Bukovci jsme nezvládli, nikdy se nám tam moc nedařilo. Pak domácí jasné vítězství nad Nebory, i když v docela improvizované sestavě. No a třetí zápas jsme měli vyhrát, během prvního poločasu jsme Oldřichovice nepustili z jejich poloviny, ale po přestávce už to byla hra kdo z koho a bohužel jsme v závěru inkasovali.

Jaký byl nejlepší podzimní zápas a jaký nejhorší z tvého pohledu?

Tak nejhorším utkáním z mého pohledu byl duel s Pískem, kde jsme na hřišti v FM prohráli rozdílem třídy. Soupeř byl první poločas jasně lepší, rychlejší a nám se nedařilo vůbec nic. V druhé půli se náš výkon začal zvedat, ale hosté trefili dvakrát růžek brány a bylo hotovo. Nejlepším utkáním bylo bezesporu to s Hukvaldami, kdy jsme lídra tabulky jasně porazili na svém domácím pažitu.

 

Souhlasíš, že tým měl mít aspoň o 5 bodů více, přece jenom ztráty s Metylovicemi a Oldřichovicemi byly dost zbytečné?

Naprosto, ale s tím už nic neuděláme, myslím si, že i ve Smilovicích jsme mohli získat víc.

 

Ve Frýdlantě si dostal červenou kartu, vzpomeneš si kolikátá to pro tebe v kariéře byla?

Druhá, nejsem zrovna nejtrestanější hráč, dokonce co si vybavuju tak žlutou sem dostal snad jen jednu. :-D

 

Jak dle tebe funguje ostravická obrana?

Jde to dobře, zpočátku sme se sice hádali jak malí kluci, ale lepšíme se.

 

Co s týmem udělala nečekaná pauza hlavního trenéra a poté jeho návrat na lavičku?

Byli jsme zaskočeni, ale každý si uvědomil své chyby a myslím si, že nám to i prospělo. V době čekání na návrat trenéra jsme ze 3 utkání získali 7 bodů, což ukázalo jak jsme se semkli a bojovali jako jeden tým.  

 

Čím si vysvětluješ, že jediná Ostravice dokázala porazit vedoucí Hukvaldy??

Byl to pro nás zápas podzimu, tak jsme museli doma zvítězit.

 

Jakou čekáš zimní přípravu a kdy začínáte?

Začínáme koncem ledna a moc se teda netěším. Vojta preferuje takový ten moderní styl přípravy, ale nějaké ty kopce tam beztak budou.

 

Co očekáváš od jara, na Hukvaldy ztráta 6 bodů, má tým ambice postoupit?

Uvidíme, jak se nám bude dařit. Zda zůstanou všichni hráči, jaké budou posily a tak…

 

Nejlepší střelec týmu s 11 góly Adam Platoš má hostování jen do konce roku, podaří se ho udržet?

To není otázka na mě, ale chtěli bychom ho v týmu i nadále.

 

Očekáváš nějaké změny v kádru, nebo není již třeba?

Uvidíme, co bude a co ne.

 

 Kde se ti hraje ze soupeřů nejlépe a kde nejhůře?

Nejhůře je jasně v Bukovci a v Písku, tam nejezdíme rádi, ani body si odsud moc často nevozíme. Nejlépe asi ve Frýdlantě, teda když nehrajem na té malinké umělce, i když i na té se nám dařilo vyhrávat.

 

Na závěr, líbí se ti nápad, že má konečně Ostravice svůj web a jaké si slyšel na stránky ohlasy?

Jo nápad je to dobrý a ohlasy byly jen pozitivní.