Speciál před zápasem jara

14.05.2014 18:00

V okresním přeboru FM sice zbývá odehrát ještě celých šest kol, ale los svede již nyní v neděli proti sobě týmy, které se osamostatnili na čele tabulky a dělí je pouhý bod. Po podzimu první Ostravice měla před Smilovicemi čtyři body náskok. Naše zbytečné jarní dvě ztráty a suverénní jízda Smilovic celou situaci v náš neprospěch zamotaly a duel dvou nejlepších týmu soutěže hodně napoví o postupových šancích jedné či druhé strany. O co vše se vlastně bude v atraktivním souboji hrát a jaké zajímavosti duel přinese, si shrneme v následující speciální přiloze, věnované právě tomuto zápasu jara.

 

Nejprve začneme trochu srovnáním obou celků. Ostravice vstupovala do sezóny z těmi nejvyššími ambicemi, a nebýt menšího výpadku na konci podzimu, získala by daleko více bodů. Naopak Smilovice, které se dobrovolně vzdaly 1.A třídy, měly slabši start, ale nyní hrajou v tak velké formě, že poslední zápas, kdy ztratily nějaké body, byl právě ten remízový podzimní s námi, konkrétně 19. října. Připomenout si ho můžete zde. Od tohoto okamžiku sbírají samé výhry, a je jasné, že si tuto sérii nebudou chtít v žádném případě přerušit ani v neděli. V průběhu jara se tedy svými výkony pasovaly na hlavního aspinranta na postup a my nedokázali naplno konkurovat.

Z našeho pohledu nás tedy čeká nesmírně těžké utkání. Jednak hrajem na hřišti soupeře, navíc si troufnu říct, že pokud Smilovice vyhrají, tak mají již bez konkurence vydlážděnou cestu k postupu do krajské soutěže. Proti nám by stál i horší vzájemný zápas a stáhnout pět bodů v pěti kolech by bylo již asi nad naše síly vzhledem k formě jakou mají. Nicméně tento scénář si nesmíme připouštět, a i když opticky mají Smilovice asi nyní lepší formu, začíná se od stavu nula nula a bojovností a nasazením můžeme uspět. Naše výhra by znamenala jeden malý krůček, s těžkým losem Ostravice by se zřejmě rozhodovalo do posledních kol. Remíza by naopak dala opět šanci zamíchat postupovými kartami i třetím Palkovicím.

Pokud tedy mluvíme o prvním místě a postupu, tak jedině první místo znamená vždy v OP posun o stupeň výš. Na vyřešení tajenky zbývá kol hodně, ale tento zápas hodně napoví. V minulých sezónách sice postupovalo více týmů, ale to byla spíš shoda náhod a nečekaných událostí, na které může, ale nemusí dojít. Tyto spekulace budou sílit v následujícím měsíci, kdy budou končit všechny fotbalové soutěže v našem kraji.

Přejme si tedy, aby tento zápas potvrdil status dvou nejlepších týmů soutěže, aby se utkání odehrálo v duchu fair play jak ze strany hráčů, tak ze strany rozhodčích a diváků, kterých očekávám v krasném smilovickém areálů opravdu mnoho. Aby byl k vidění pořádný fotbal a snad do toho Ostravice dá vše co bude v jejich silách a vyjde to. Nicméně je to prostě fotbal, nechť vyhraje ten lepší. Zveme všechny na tento pikatní duel!

 

Zajímavé statistiky před utkáním:

  • Jak Ostravice, tak Smilovice inskasovaly na jaře pouhé čtyři branky.
  • Oba týmy mají na kontě shodně 63 branek.
  • Oba týmy patří k nejslušnějším celkům v počtu karet, červená ani jedna.
  • Smilovice táhne dvojice útočníků Patrik Witos (17) a Lukáš Rajnoch (14). Dohromady tedy 31 branek z 63 celého týmu!
  • Nejlepší střelec OP je náš Adam Platoš (21), který se ale posledně zranil...
  • Ostravice ani Smilovice poslední dva zápasy neinkasovaly branku!
  • Smilovicím to na jaře střílí, skoro 4 branky/zápas.
  • Ostravice Smilovice za poslední dva roky v OP ještě neporazila, dvě remízy a jedna prohra.
  • Smilovice se v létě vzdaly kraje 1.A, usměvně nyní vypadá tehdy rozhovor předsedy, že nemají postupové ambice...
  • Pokud Smilovice vyhrají, těžko si nechají první místo vzít. Hrají jen z týmy vzadu.
  • Pokud Ostravice vyhraje, musí ještě bojovat na hřištích Řepišť, Janovic nebo Palkovic...
  • Smilovice vyhrály posledních 10 zápasů, tedy i na jaře všechno. Prohrály naposled 21. září!
  • Je tedy jasné, kdo proti nám bude stát, ale každá série jednou končí, nejlépe nyní v neděli... :-)