Vezeme výhru ze Stachovic

08.04.2023 15:30

STACHOVICE - OSTRAVICE 0:1 (0:0)

Sestava: Rusek - Mendrek, Salava (62. Plucnara), Jucha, Ledvoň - Jedlička, Stýskala, M. Stonavský, O. Stonavský (78. Kubásek), Kopčo (83. Chalachan) - Valigůra

Branky: 69. Jedlička

 

Vůbec poprvé v historii jela Ostravice do Stachovic. Vesnice kousek od Fulneku si jako nováček soutěže vede výborně a před tímto utkáním byli na druhém místě tabulky. My chtěli překvapit, vrátit soupeři smolnou porážku z léta a vyšlo to dokonale. Hráči si dnes dokázali, že když podají výkon na hranici možností, můžeme se rovnat i předním týmům tabulky. Trenér měl před utkáním příjemné starosti. Kompletní sestava, na lavičku usedlo 7 náhradníků a to se ještě do sestavy nevešel mladík Jaš a absentující Pavelec. Naopak se po zranění kotníku vrací Kubásek a po zranění kolena stoper Salava, který hned nastoupil v základu. Do útoku šel Valigůra. Domácí začli očekávaným tlakem, ale nic extra si nevypracovali a byla to právě Ostravice co hrozila z nebezpečných brejků. Ty ovšem nikdo nezakončil přesně. Stachovice měly další náznaky ve standartních situacích, v 29. minutě vyráži střeu z dálky Rusek a o chvíli později vytahuje únik z levé strany na roh. Na druhé straně se neprosadil z Ostravice taky nikdo a tak poločas končí bez branek a bez větších šancí na obou stranách. Naše defenzíva ale fungovala spolehlivě.

 

Mohli jsme tedy pomýšlet na možná nečekaný úspěch a chtěli jsme v pozorné hře pokračovat i po pauze. Kdoví jak by utkání skončilo, kdyby Stachovice proměnily svoji jedinou velkou šanci v utkání. Hned v 49. minutě zaváhal stoper Salava a domácí hráč šel sám na Ruska. Trefuje tyč a my si oddechujeme, že tato hrubá chyba a hlavně zbytečně darovaná nás nestála zápas. Poté byl obraz hry opět vyrovnaný, Stýskala po přímém kopu trefuje branku, ale míč končí na rohu. Jediná branková situace končí v síti Stachovic. Kopčo se po levé straně výborně uvolnil, jeho centr našel Jedličku a ten trefuje zcela odkrytou branku. Zaskočení domácí se snažili s utkáním něco ještě udělat, hrozili hlavně z rohů nebo přímých kopů, ale nic výrazného si nevypracovali. Naopak pojistku mohl přidat střídající Chalachan, který taky utíkal sám na brankáře, ale nedal. Ostravice tedy vyhrává u druhého týmu tabulky a získává zlaté body. Odskakujeme trochu soupeřům na spodku tabulky a to je to nejdůležitější..Nyní nás čeká noý druhý tým tabulky, Jeseník nad Odrou v čele s nejlepším střelcem soutěže.

 

Názor diváka: Paráda, pevná defenzíva, čisté konto a i štěstí, že naše velká chyba skončila jen na tyči. Porážka by tu byla krutá, před utkáním jsem věřil v bod. Dnes jsme si směrem dopředu nevypracovali takové šance jako se Staříčem, ale na druhou stranu, výhra je velice cenná. Přece jenom teď můžeme jít na Jeseník více vklidu, start jara se povedl.