Rychlé vedení, nakonec drama

20.08.2022 15:00

STAŘÍČ - OSTRAVICE 2:3 (2:3)

Sestava: Ledvoň L. - Jedlička, Salava, Jucha, Ledvoň M. - Papík, Stýskala, Mohyla, M. Stonavský, Tabášek (90. Plucnara) - Kubásek (77. Fryhan)

Branky: 5. Papík, 12. Stýskala, 19. Stonavský M. - domácí 29. a 35.

 

První venkovní utkání a hned v nedalekém Staříčí, který je nováčkem v naší skupině. S tímto soupeřem jsme se potkali i v přípravě, ale to byly oba týmy v jiných sestavách, ale možná to v našich hlavách zůstalo. Počet našich chybějících brankářu dneska vyřešil Lukáš Ledvoň, který jinak pracuje v zahraničí a stabilně hrál, než chytal. Jinak chybělo dost hráčů, Stonavský, Kopčo, Blaha, Pavelec, kteří hráli v základní sestavě minule. Aspoň dostali šanci další, letos máme ten kádr široký. Do obrany se přesunul Jedlička, do středu zálohy Mohyla s Tabáškem, a na kraj mladík Papík, který doplnil své kolegy z Frýdlantu. A právě Papík otvírá v 5. minutě skóre a naznačuje dobrý vstup do utkání. Když se prosadil i Stýskala s Stonavským, bylo to po dvaceti minutách 3:0 a hosté byli zralí na ručník. To nás asi ukolébalo samo a mysleli jsme si, že to půjde samo. Jenže do konce poločas Staříč dvěma slepenými góly snižuje na 2:3.

 

V druhém poločase šance obou týmů zůstaly nevyužity a tak bereme nakonec cennou výhru, o kterou jsme se mohjli připravit hlavně my sami. Historie se ale ptát nebude, doufám že toto nás nakopne a dalšího nebezpečného nováčka čekáme v sobotu, přijede suverénní loňský vítěz OP Nj Slavia Stachovice.

 

 

Názor diváka: Na utkání jsme nebyl, ale vést 3:0 a pak polevit, to je trošku náš styl. Vymlouvat se na absence nemá význam, kádr je letos široký a omlazený, aby nás bylo dost v každém utkání. A je super, že Luky přijel na utkání do branky, netuším kdo by jinak chytal...