Příprava v Tiché

19.07.2014 11:00

TICHÁ (1.B) - OSTRAVICE 2:2 (0:1)

Sestava: brankář Boháč + prostřídali se: Žejdlík, Blahuta, Pospíšil, Jucha, Velička, Stýskala, O. Stonavský, Slivoník, M. Stonavský, Třeštík, Faldyna, Přasličák

Branky: 11. Třeštík, 62. Slivoník - domácí 70., 73.

 

Pouze čtyři týdny trvala pauza mezi starou a novou sezónou a muži Ostravice již začínají přípravu na ročník, jehož cílem je minimálně stejný úspěch jako loni. K tomu má pomoci udržení kádru a doplnění sestavy. Berte tyto informace zatím jako neoficiální, ale paradoxně nám asi velmi pomůže zrušení týmu Frýdlant "B". Tam jsme měli naše tři mladé odchovance na hostování (Trybula, Ledvoň a Jucha), a ti by se po dlouhých letech mohli opět objevit v ostravickém dresu. Trenérem byl taktéž osloven bývalý kapitán Frýdlantu "B" Petr Velička, který dnes již naskočil do sestavy a hodí se nám svou fotbalovostí a technikou. K tomu se snad podaří udržet hráče, co jsme měli na hostování (mladík Třeštík, zkušený Kořínek i nejlepší střelec loňského OP Adam Platoš). Po roce oddechu se vrací do sestavu Michal Blahuta. Na druhou stranu, zda budou ještě pokračovat v kariéře řeší zkušení harcovníci Procházka a bohužel i Janošec. Takže vše je nyní v rukou trenéra, hráčů a vedení, jak se spolu všichni domluví.

Fotbalisté Tiché v těchto dnech slaví 70 let své existence a k tomuto výročí si pozvali náš tým k přípravnému zápasu. Ostravice absolvovala v týdnu první dva tréninky, ale v době dovolených je zatím těžké skládat sestavu, proto se dnes sháněl, kdo mohl, a přijeli jsme v horkém letním dopoledni do Tiché v třinácti lidech. Utkání bylo za těchto podmínek dohodnuto na 2x40 minut. Sestava byla kombinovaná, pozice si měnilo plno hráčů, ale byla to Ostravice, co herně i fotbalově v prvním poločase dominovala. Drželi jsme častěji míč, Stýskala dirigoval naše kombinace a v 11. minutě se do úniku dostal Třeštík, nikdo z Tiché včetně brankáře ho nedokázal zastavit a nakonec do prázdné branky poslal Ostravici do vedení. Tichá si v první půli nic velkého nevypracovala a Ostravice v pohodě výsledek udržela a škoda dalších neproměněných šancí. 

V druhém poločase hra nejprve vypadala z naší strany stejně. V 51. minutě dokonce Stýskala překvapil brankáře a z dálky trefil břevno. Tichou jsme překonali podruhé v 62. minutě. Po rohu se k odraženému míči dostal M. Stonavský, jeho střelu zastavil Slivoník a jen s poklidem dorazil do sítě. Poslední patnácti minutovka patřila domácím, kteří hlavně těžili z širší sestavy a nám došly v úzké sestavě síly. Po chybě a laciné ztrátě míče obrany domácí snadno v 70. minutě snížili. Kuba Slivoník mohl rozhodnout v 71. minutě. Krásně zahraný přímý kop skončil opět na břevně. Tichá ale srovnala o chvíli později. Rychlostně jsme již nestíhali, individuální akci zakončil hráč Tiché kličkou Boháčovi. Poté po podobné akci domácí trefili tyč. Do konce utkání ale nezbývalo moc času, navíc všichni toho měli v 30 stupních tak akorát a proto se oba týmy ve svém prvním přípravném utkání rozešli smírně remízou 2:2.

 

Názor diváka: Výsledek sice není dneska důležitý, ale škoda, deset minut před koncem jsme vedli o dvě branky. Bohužel, v takových podmínkách se to nedalo vydržet, někteří nemají fyzicky tolik natrénováno. Ale jinak díky všem, že se zápasu zúčastnili a výlet do Tiché mě potěšil. Herně jsme neztratili nic ze své kvality a pokud všechny přestupy a návraty hráčů vyjdou, jak mají, bude to na podzim zajímavé, jen zlepšit přístup k tréninkům.. ;-)