Z Vlčovic konečně tři body

03.06.2023 17:00

VLČOVICE - OSTRAVICE 1:2 (2:1)

Sestava: Rusek - Mendrek (82. Staněk), Jucha, Salava, Ledvoň - Březina, Stýskala, M. Stonavský, O. Stonavský (82. Plucnara), Kopčo - Valigůra (46. Kubásek)

Branky: 43. a 56. Stýskala, 37. Jedlička - hosté 45. , 53. , 80. a 90.

 

V sobotu jsme se vydali do Vlčovic, kde se nám dlouhodobě nedaří. Vyhrát zde se nám podařilo jen v první sezóně po postupu do 1.B třídy a tak dlouhých 6 let jsme zde čekali na tříbodový úspěch. Možná překvapivě přišel dnes. My se po minulém kole dali dokupy a téměř kompletní sestava zařídila výhru o jednu branku. Prosadil se do akci z levé strany Kopčo a poté po rohu nedal všem šanci Mendrek. Domácí se hnali za vyrovnání, ale obrana v čele s Ruskem tentokrát odolala a tak si připisujeme všechny body. Ty nás dvě kola před koncem drží na pozici ve středu tabulky...

 

 

Názor diváka: Na utkání jsem nebyl, ale výsledek potěšil. Je třeba se dostat zpět do pohody před krátkou letní pauzou a startem nového ročníku

 

Dvanácté Vlčovice musely v utkání s Ostravicí pro přílblížení se záchráně bodovat. Tento fakt jim však nakonec svázal nohy a tři body berou ostravičtí.

 
 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý Kopčo poslal hosty do vedení, bojovný Jalůvka rychle odpověděl

Na domácí boj o záchranu se na vlčovické hřiště přišlo podívat zhruba 50 diváků. Ti mohli být s výkonem vlčovické mančaftu v úvodních minutách spokojení. Hned v 6. minutě se k zakončení dostal Michal Světlík. Domácí útočník však mířil těsně vedle Ruskovy branky. V 10. minutě se domácí příznivci mohli těšit na zajimavou příležitost v podobě rohového kopu. Ten se však přílíš nepovedl. Hostující obrana jej odvrátila a do rychlého brejku se dostal Tomáš Kopčo, který únikem poprvé překonal brankáře Motúze - 0:1. Inkasovaná branka vyvedla Vlčovice z rytmu. V následujících minutách se tak hra odehrávala převážně na polovině hřiště. Přesto se ale domácím podařilo vyrovnat. Ve 25. minutě ukončil brejk hostí Jalůvka. Míč vybojoval a poslal jej do běhu Světlíkovi. Vlčovický útočník sice svým pokusem zakončil pouze do připraveného Ruska, ovšem k odraženému míči se probojoval i přes clonění obranců opět Jiří Jalůvka a dorazil míč do poloodkryté branky - 1:1. Ostravice poté do konce druhého poločasu nevyužila dvě příležitosti. Nejdřív zakončil těsně vedle Kopčo, Valigůrův pokus poté lapil Morúz. Sudí Kolarský tak ukončil první poločas za stavu 1:1.

Mendrek zajistil hostům tři body

Poločasová přestávka přinesla jednu změnu na straně Ostravice. Do hry se dostal místo Valigůry Lukáš Kubásek. Do druhé půle ale vstoupili lépe domácí a hned po pár minutách už mohli vést. Po průniku Balcárka se dostal k míči mladý vlčovický útočník Hutyra, který zblízka vůbec netrefil bránu. Celý 2.poločas se nesl v duchu kombinační hry domácích s cílem vytvářet si šance a dobré obrany a rychlých brejků hostí, které zakládal kapitán Stýskala přes rychlonohého Kopča a Březinu. Střet fotbalových filosofií ale nakonec dopadl lépe pro brejkovou hru. V 78. minutě se po jednom takovém dostala Ostravice ke standardní situaci. Následný centr domácí obrana neuhlídala a hlavou se tak prosadil Viktor Mendrek - 1:2. Závěrečný tlak, přestože například Štefkův přímý kop mířil jen těsně vedle, už další branky nepřinesl. Ostravice si tak odváží z Vlčovic tři body za těsnou výhru 1:2.

 


Ohlasy k zápasu


FC Vlčovice - Mniší
Jan Koval, trenér: Tentokrát jsme nepodali takový výkon jako minulé zápasy. Chtěli jsme v tomto zápase bodovat, a to nám asi svazovalo nohy. Byli jsme nervózní a zejména v zakončení zbrklí. Hosté hráli klidněji, vytvořili si několik dalších šanci a zřejmě proto vyhráli zaslouženě. Přesto si myslím, že ten důležitý bod se dal uhrát, ale chybělo nám i kousek fotbalového štěstí. Z našich hráčů bych vyzvedl výkon Jalůvky. U hostů hrál dobře zkušený Stýskala a rychlý Kopčo.